לומר שסמסונג יוצאת מתחום הצילום זו הגזמה, מאחר ואין לחברה כוונה להפסיק לייצר ולמכור סמארטפונים שכל אחד מהם בפני עצמו הוא מצלמה לא רעה בכלל. אבל אם נגביל את הדיון למצלמות איכותיות עם עדשות מתחלפות שאינן משולבות בטלפון סלולארי אז כן, נראה שסמסונג החליטה ״לתלות את הנעליים״ ולצאת מתחום הצילום איליו נכנסה רק לפני שנים מעטות.
דווקא כאשר נראה היה שסוף כל סוף אולי יהיה מי שיתחרה בניקון, קנון וסוני הודיעה סמסונג כי היא מושכת את דגם הדגל שלה, NX-1 מן השווקים באירופה, אוסטרליה ואסיה ויוצאת מכל תחום הצילום בגרמניה ובבריטניה כתוצאה מביקוש נמוך, וזאת ממש לפני תקופת המכירות ההיסטרית של חג המולד וסוף השנה. סביר להניח שהודעות על יציאה מפלחי שוק נוספים יבואו בהמשך.

למעשה, מה שאנחנו עדים לו הוא המקרה הראשון, אם אינני טועה, של הצטמקות תחום הצילום הדיגיטלי לאור הירידה החדה בביקוש למצלמות, כנראה עקב הפופולריות הרבה של הסמארטפונים למינהם. וכך, התהליך החיובי בו חזינו, של חברות אלקטרוניקה שהופכות גם לחברות צילום (ראו פנסוניק, סוני וסמסונג) מתחיל לחזור ולהתקפל לאחור. תהליך זה היה חלק מן המאפיינים של מה שנקרא ״המהפכה הדיגיטלית״ וכבר גבה קרבנות לא מעטים גם בתחום הצילום האנאלוגי (סרטי צילום) וגם בתחום הצילום הדיגיטלי: קודאק, אגפא, קוניקה-מינולטה ופולארויד הם השמות הבולטים של קרבנות המהפכה הדיגיטלית. כעת נראה שאנו מתחילים לחזות בתחילתו של גל צמצומים  נוסף ואולי גם העלמות של יצרנים נוספים מן השוק. על הכוונת עומדים היצרנים הקטנים יותר כמו אולימפוס ופנסוניק כאשר לכל אחד מהם מוצרים איכותיים ויחודיים אולם היקף המכירות שלהם איננו, ככל הנראה, גדול מספיק כדי להמשיך ולהתקיים לאורך זמן.

מדוע תהליך זה צריך להטריד אותנו? כי כאשר התחרות יורדת ומספר השחקנים בשוק קטן אנחנו משלמים יותר והמוטיבציה של היצרנים ששורדים בינתיים היא לצמצם את ההוצאות על מחקר ופיתוח של דגמים חדשים ומתקדמים יותר.

דגם NX-1 של סמסונג זכה לביקורות חיוביות מאד ולציון 87 הגבוה במדד הנחשב של DPReview.com . עד להופעתו של חיישן Full Frame  מסוג BSI ב-A7R II של סוני היה חיישן ה- APS-C ב-NX-1 של סמסונג חיישן ה-BSI הגדול ביותר והוא זכה לדרוג חיובי מאד  של DXOMark שהגדיר את החיישן כמלך החדש של מצלמות היברידיות בפורמט APS-C.

מערכת המיקוד האוטומטי של ה- NX-1 זכתה אף היא לשבחים רבים וכך גם הארגונומיה וממשק המשתמש שלה. כלומר, היתה כאן בהחלט הדגמה ליכולות הטכנולוגיות של סמסונג לייצר מצלמה רצינית ואיכותית ולמכור אותה במחיר הוגן של כ- $1000 (גוף בלבד) כתחרות לדגמים מבוססים כמו ה- D7200 של ניקון, שקיבלה ציון נמוך מעט יותר של 84 במדד DPReview.com והחיישן שלה זכה לציון 87 במדד DXOMark לעומת 84 לחיישן של ה-NX-1. לאחרונה אפילו התחילו ספקולציות באשר להופעתו של דגם של סמסונג עם חיישן Full Frame.

אבל כנראה שכל זה לא עזר כדי לשנות את התדמית של סמסונג מכזה של יצרנית מוצרי אלקטרוניקה ליצרנית של מצלמות רציניות. באופן אישי, כאשר שקלתי רכישת מצלמה חדשה לפני כשנה בדקתי את הנתונים של ה- NX-1, בהחלט התרשמתי לחיוב ולמרות זאת העדפתי לבחור בדגם של סוני (עם חיישן Full Frame) שהצליחה למצב את עצמה טוב יותר מסמסונג כיצרנית מצלמות רצינית. נראה שזוהי הסיבה למכירות הנמוכות מן הצפוי של ה- NX-1: אנשים רוכשים סמארטפונים וטאבלטים של סמסונג ללא היסוס והם ממוצבים כשווי ערך ואולי אף כעולים על האייפון והאייפד של אפל אבל בתחום הצילום סמסונג איננה נתפסת כשחקן משמעותי וחבל.

עדכון 2.12.15: PetaPixel מדווחים כי כנראה ניקון רוכשת מסמסונג את הטכנולוגיה שפיתחה סמסונג לצורך יצור המצלמות מדגם NX-1. בכוונת ניקון לפתח על בסיס טכנולוגיה זו מצלמות Mirrorless מקצועיות ולהתחרות בסוני. אם המידע נכון, זו בפירוש רעידת אדמה. יש לענין השלכות מרובות בין היתר עקב העובדה שכמעט כל מצלמות ה- DSLR של ניקון מתבססות על חיישנים מתוצרת סוני.

עדכון 4.12.15: מאמר מענין המתאר את התנהלותה הכושלת של סמסונג בניסיונותיה לחדור לתחום הצילום בעשור האחרון  ומציע מספר אפשרויות לעתיד.

עדכון 9.3.16: עוד ידיעה על דגם מצלמה של Samsung שיצורה הופסק.

הצילום שלמעלה מתוך https://www.ephotozine.com

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s